Македонският премиер Зоран Заев и председателят на българския парламент Димитър Главчев
Македонският премиер Зоран Заев и председателят на българския парламент Димитър Главчев / БГНЕС
България ни даде сигнал за искрено приятелство, е отбелязал македонският премиер Зоран Заев на срещата си с председателя на Народното събрание Димитър Главчев, съобщиха от Народното събрание.
 
Заев: Македония затваря главата на национализма, отваря тази на евробъдещето

Зоран Заев е изразил надежда, че отношенията между двете страни в бъдеще ще се развиват и задълбочават.
 
Председателят на парламента е подчертал, че България има последователна позиция за подкрепа на евроатлантическата и европейската перспектива на Македония. Ще работим за изграждането на отношения на добросъседство на Балканите и пример за това е подготовката за сключване на договор за добросъседство, който ще създаде ясен регламент за развитието на двустранните отношения, е добавил Главчев.
 
България и Македония подписват договора за добросъседство на Илинден
 

Македонският премиер Зоран Заев и председателят на българския парламент Димитър Главчев
БГНЕС

Общо е било мнението, че сключването на договора ще постави партньорството ни на нова основа и ще открие пътя за интензивно сътрудничество във всички сфери.
 
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев е изразил задоволство от успокояването и стабилизирането на политическата обстановка в Македония.
 
Президентът Радев се срещна с премиера на Македония

На срещата е било отбелязано, че основен принос за разширяване на сътрудничеството могат да имат и добрите контакти между парламентите на двете страни.