Задържаният за грабежи на магазини в Пловдив – в ареста за 72 часа
Задържаният за грабежи на магазини в Пловдив – в ареста за 72 часа / netinfo

Задържаният за извършените над десет грабежа на магазини в Пловдив грабеж е в ареста на 6-то РПУ със 72-часова мярка за неотклонение, съобщи Зорница Таскова от Районна прокуратура. Утре ще бъде внесено искане в съда за налагане на постоянна мярка задържане под стража на младежа, допълни тя. Грабежите на малки магазинчета в Пловдив са започнали на 5 май, казаха от полицията. Последните случаи са от началото на юни.

Грабителят е задържан от двама полицаи от 6-то РПУ, които го забелязали и разпознали по разпространените фотороботи. Те завели мъжа в Шесто управление и при извършения обиск, намерили ножа, с който той е заплашвал жертвите си. Младежът е от Бургас, в началото на май той дошъл да живее в Пловдив по лични причини. От полицията не съобщиха какви са те.

Пред полицаите арестуваният признал за извършените грабежи, в момента се проверява кои от подадените жалби съвпадат с неговите показания. Има данни, че е употребявал наркотици, казаха още от полицията. Оттам съобщиха, че има и неподадени жалби от пострадали магазинери, поради различни причини, една от които са ограбени много малки суми. Полицаите апелираха към гражданите при обир да сигнализират в полицията.