Задържани трима при опит да преминат нелегално границата
Задържани трима при опит да преминат нелегално границата / cнимкa: Sofia Photo Agency

Трима мъже са задържани при опит да преминат нелегално границата, укрити в автомобили. Нарушенията са разкрити на граничните контролно-пропускателни пунктове Капитан Андреево и Дунав мост, съобщи БГНЕС.

В понеделник след полунощ на ГКПП-Капитан Андреево пристигнал за влизане в страната товарен автомобил “Мерцедес”, управляван от турски гражданин . При извършената проверка граничният полицай открил в кабината на леглото мъж без документи за самоличност, представящ се за палестинец. На осите под автомобила е открит друг мъж. Той също нямал документи и се представил за палестинец. Шофьорът и укритите лица са задържани в ГПУ-Свиленград. Уведомена е районната прокуратура.

Вчера на ГКПП-Дунав мост е спрян за проверка товарен автомобил “Пежо”, излизащ от страната. Той бил управляван от 50-годишен жител на Велико Търново. С него пътували още двама мъже. Граничният полицай открил под багаж на пода на автомобила човек от същия град. Той има наложена забрана за напускане на страната за парични задължения в големи размери, установени по съдебен ред. Водачът и укритият са задържани в ГПУ-Русе.