Задържаха убиеца на 16-годишно момче
Задържаха убиеца на 16-годишно момче / снимки: Ваня Авджиева

Полицията в Ямбол задържа 18-годишния Иван Янакиев за убийството на 16-годишния Галин Николов. В момента на извършване на престъплението заподозреният за убийството е бил непълнолетен, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР Катя Няголова. Срещу Иван е повдигнато обвинение за предумишлено убийство, което той не е признал, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Ямбол комисар Стоян Драгнев. Убийството е било извършено в съучастие с други двама младежи - Борис К. на 19 години и Живко З. на 20 години, които са направили пълни самопризнания пред съдия и са посочили мястото, където е извършено убийството - гориста местност в подножието на лесопарк "Бакаджик".

Комисар Стоян Драгнев заяви, че на 21 май 2009 година тримата качили Галин в автомобил и го откарали в лесопарк "Бакаджика", за да откраднат ключовете от дома му и да присвоят наличните пари на семейството. След като отказал да даде ключовете от дома си, момчето е убито по особено жесток и дързък начин от Иван Янакиев с три удара с нож в гърдите и във врата. Заровили тялото на Галин, но по-късно заподозреният за убийството и негов приятел го премесили в по-дълбок гроб. Докато го местили, те го влачили с кабел, вързан за крака му, уточни комисар Драгнев и добави:

„Задържаният за убийството е особено жесток мъж, който успява да мотивира приятелите си да му станат съучастници. Младеж, който се изявява като Господ, водач на скинарска група, който заплашва всички, че ако го издадат, ще убие тях и родителите им ". Комисар Драгнев каза още, че през последните две години извършителят е бил осъждан четири пъти за нанасяне на побои със средни телесни повреди на различни по възраст хора. Три от присъдите са били с мярка „пробация", веднъж е бил осъден условно на една година затвор с три години изпитателен срок.

„До последно се надявахме, че е жив. До последно не вярвахме. Надеждата умира последна", каза Грета Илиева ,майка на убития Галин. Бащата на убитото момче Илия е категоричен: "За убийците трябва да има възмездие".

Задържаха убиеца на 16годишно момче
netinfo

Днес Галин бе погребан в Ямбол. За да изпратят тленните му останки бяха дошли стотици близки, роднини и приятели на момчето и семейството.

Целият град Ямбол е потресен от поредната новината за хладнокръвното убийство. Само през тази година в града 16-годишно момче уби бременната си приятелка, мъж застреля дете на годинка и половина, сега бе разкрит и случаят с убития Галин. 

Задържаха убиеца на 16годишно момче
netinfo