Задържаха трима младежи, отвлекли и измъчвали 21-годишно момче
Задържаха трима младежи, отвлекли и измъчвали 21-годишно момче / снимка: БГНЕС
Задържаха трима младежи, отвлекли и измъчвали 21-годишно момче
24913
Задържаха трима младежи, отвлекли и измъчвали 21-годишно момче
  • Задържаха трима младежи, отвлекли и измъчвали 21-годишно момче

21-годишен мъж от Стара Загора е в кома, с опасност за живота след побой. Деянието е извършено от трима мъже, които са задържани. Полицията предполага, че става въпрос за неуредени отношения във връзка с разпространение на наркотици.

Пострадалият е намерен в безпомощно състояние в близост до телевизионната кула край Стара Загора. При извършената проверка е установено, че мъжът е с тежки травми след нанесен побой. Той е обяснил, че е бил отвлечен от трима души, които го качили принудително в лек автомобил и го откарали в гориста местност. Там му нанесли побой и го завързали за дърво. Потърпевшият успял да се освободи и с пълзене достигнал до мястото, където е намерен. Мъжът е опериран по спешност и е настанен в Многопрофилната болница, с опасност за живота.

Старозагорските криминалисти са установили, че деянието е извършено от трима мъже - двама на 23 години и един на 22 години, и тримата от Стара Загора.

Издирен е автомобилът, с който е извършено престъплението - "Рено Лагуна", собственост на бащата на единия от похитителите. В него са намерени и иззети четири таблетки метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство. Полицията изяснява мотивите.

Предполага се, че става въпрос за неуредени отношения във връзка с разпространение на наркотици.

Други новини от Стара Загора