Задържаха трима души за 23 взломни кражби
Задържаха трима души за 23 взломни кражби / netinfo

Полицаите от областната дирекция на полицията в София разбиха престъпна група от Враца, извършила 23 взломни кражби от вили в софийски села и град Своге. Задържани са общо трима души.

Престъпленията са били извършени от януари до април. Ако някой местен човек ги срещнел случайно, крадците се представяли за гъбари. Те разбивали входните врати на къщите с брадва или щанга и отмъквали телевизори, моторни резачки, микровълнови печки, флексове, електрожени, газови котлони, посуда, бакър, спално бельо, дрехи.

Криминалисти от Своге попаднали на следите на извършителите през април. Установили, че групата е от Враца и се придвижва с един и същ таксиметров автомобил с врачанска регистрация. Във Враца служителите му устроили засада, но той успял да избяга. При обиск в апартамент в ж.к. “Дъбника” и в две къщи в централната част на града полицаите открили голяма част от откраднатото.

Избягалият мъж се е укрил в кошара близо до връх Околчица, а другите му съучастници веднага избягали зад граница - единият в Испания, а другият в Гърция. Лицата били обявени за общодържавно издирване.

В момента тарторът на групата е задържан в следствения арест във Враца за изнасилване, а съучастниците му са заловени на гранично-контролно пропускателен пункт при влизане в страната на 21 и 22 септември.