Задържаха собствениците на кучета, нахапали до смърт възрастна жена
Задържаха собствениците на кучета, нахапали до смърт възрастна жена / DarikNews.bg, архив

Районната прокуратура в Свищов разследва случая, при който кучета нахапаха до смърт жена в село Козловец, съобщават от държавното обвинение.

Кучета разкъсаха възрастна жена в Козловец

На 19 януари три кучета, едното от които е питбул, а породата на другите две не е установена, нахапаха 79-годишната Гина Боярова в свищовското село. Вследствие на раните си жената е починала.

Полицията е задържала за срок от 24 часа двама души от селото. Те са собственици на питбула и на едно от другите кучета, отбелязват от прокуратурата.

Заловени са кучетата, които убиха жена в Козловец

От полицията във Велико Търново твърдят, че кучетата са пет - три питбула и две с неустановена порода. Оттам допълват, че задържаните са съпрузи, които са отглеждат питбули в свой имот. Животните не били хранени няколко дни и вероятно това е причина за озверяването. Кучетата, убили бабата в Козловец, са заловени и откарани в приют в Свищов.

Разследването продължава. Според текстове от Наказателния кодекс, по които то е образувано, всеки, който не полага достатъчно грижи за животно, което се намира под негов надзор и в резултат от това е последвала смърт, носи наказателна отговорност.

Други новини от Велико Търново