Задържаха петима за кражба в една от къщите на Рашкови
Задържаха петима за кражба в една от къщите на Рашкови / снимка: DarikNews.bg, архив

Петима мъже и 14-годишен младеж са задържани за кражба от къщата на покойния син на Кирил Рашков - Иван. Те са заловени снощи около 22 часа в къщата в Катуница. Две групи от по трима мъже са действали независимо едни от други. Едната група са роми, обясни директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. Задържаните са на възраст от 23 до 44 години. 14-годишният син на единия от тях е освободен.

По данни на полицията мъжете са били оборудвани с клещи и се канели да откраднат метални решетки от избени помещения на жилището. В близост са открити подготвени за изнасяне две купчини с общо 47 метални елемента. Трима от задържаните са криминално проявени и осъждани. Те ще останат в ареста за 72 часа и вероятно ще им бъдат повдигнати обвинения, коментира старши комисар Тодор Чонов.

Преди време в същата къща - на Иван Рашков, бе открито огромно количество боен арсенал. До момента няма повдигнати обвинения за откритото оръжие. Съпругата и роднините на Цар Киро твърдят, че арсеналът е поставен там от жители на Катуница или от полицията.

Синът на Кирил Рашков - Ангел заяви за Дарик, че лично ще провери какво липсва от къщата, в която по думите му вече нищо не е останало от кражби. Той смята да назначи охрана в дома на покойния му брат.

Други новини от Пловдив