Задържаха петима с наркотици край Албена
Задържаха петима с наркотици край Албена / cнимкa: Sofia Photo Agency

Пет лица са задържани с наркотици при специализирана операция на служители на районното управление на МВР в Албена. Трима младежи на 21, 26 и 27 години с инициали С.К., А.К. и И.И. са заловени в лек автомобил "Форд" около 10 минути след полунощ на 23 юли в село Кранево.

Полицаите са претърсили и тях и автомобила и са открили и иззели 46 таблетки и 8 найлонови пликчета с около 20 грама, реагиращи при полевия тест на амфетамин, 33 найлонови пликчета със суха тревна маса около 50 грама и 5 броя цигари, реагиращи на канабис.

Тримата са задържани със заповед за срок от 24 часа, като А.К. и И.И. са криминално проявени и осъждани. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура - Балчик. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на младежите продължава. Образувано е досъдебно производство.

След задържането на тримата, полицаите от Албена са заловили други две лица - К.К. (на 21 г.) и П.П. (на 17 г.). В по-възрастния са открити 6 грама бяло вещество, реагиращо на амфетамин, а от непълнолетния е иззета цигарена кутийка, съдържаща около 10 грама суха тревна маса, реагираща на канабис. И двете лица имат криминална регистрация за действия с наркотични вещества. Образувани са две досъдебни производства.