Задържаха наркогрупа в Пазарджик
Задържаха наркогрупа в Пазарджик / cнимкa: Sofia Photo Agency
Пазарджишката полиция разби престъпна група за трафик на дрога. Бандата от 16 наркодилъри е следена и наблюдавана през последните три години, съобщи днес директорът на полицията в Пазарджик комисар Емил Ганчев.

Организатор на дилърите е Стойо Стефанов – Тото. Той е задържан в столицата след като свидетелствал по дело за отвличане на турски бизнесмен. Голям процент от дилърите са криминално проявени, включително и техния тартор. Групата, известна под името „Монопол” е пласирала по един килограм хероин на месец и е ръководела наркопазара в района.

Основно дилърите са действали в Пазарджик, но хероин е пласиран и във Велинград и Пещера. Работейки на територията на областта, задържаните са ползвали силови методи и са отвличали хора с цел откуп. Задържаните са на възраст от 25 до 31 години. Един от задържаните е пуснат с парична гаранция заради влошеното му здравословно състояние след катастрофа. Друг е под домашен арест, защото обещал съдействие на полицията. Емил Ганчев съпостави групата „Монопол” с тази на известния наркобос Митьо Очите.