Задържаха извършителите на убийство от преди 10 г.
Задържаха извършителите на убийство от преди 10 г. / netinfo
Жестоко убийство, извършено преди 10 години в село Гиген, е разкрила плевенската полиция. Арестувана е 41-годишна жена и съучастникът й. Двамата пребили свой съселянин, който ги хванал да крадат акумулатора на колата му.

Инцидентът, довел до смъртта на 34-годишния мъж от село Гиген, се разиграл на 18 срещу 19 октомври през 1998 година. В нощта на убийството 41-годишна жена и 55-годишният и съучастник се опитали да задигнат акумулатор от автомобила на загиналия. Той обаче ги видял и при опита си да предотврати кражбата, е ударен по главата и оставен в безпомощно състояние. Ден по-късно е починал в Плевенската болница.

След продължително разследване двамата извършители са намерени. Няколко седмици след инцидента 55-годишният е задържан за предишни престъпления и осъден на 16 години лишаване от свобода. 41-годишната пък се преместила в село Добролево. При полицейската проверка станало ясно, че тя също е криминално проявена и осъждана. За случилото се мъжът е направил пълни самопризнания, съучастничката му е с постоянна мярка "задържане под стража" и е приведена в следствения арест в Плевен. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.