Задържаха двама българи за участие в наркоканал в Италия
Задържаха двама българи за участие в наркоканал в Италия / netinfo

Двама българи са задържани в София за участие в голям наркоканал за внос на хероин и кокаин в Италия. Операцията е проведена на територията на общо 30 държави.

Двамата българи са задържани от служители на Главна дирекция за борба с организираната престъпност за това, че са организирали трафика на наркотиците през българска територия. За момента няма официално разпространена информация за имената им.

На 12 декември италианската полиция разби голям канал за трафик на кокаин и хероин за Италия. Задържани са близо 130 души на територията на 30 държави.

Според представители на италианското министерство на вътрешните работи каналът е бил контролиран от престъпната групировка Мацарела, част от неаполитанската мафия Камората.

Италианските информационни агенции пишат, че освен в България има задържани български граждани и в Неапол, но за момента не се уточнява броят им. Печалбата на наркоканала е била близо 30 милиарда евро годишно. При акцията са конфискувани големи количества наркотици и са запорирани имоти за близо 30 милиона евро.