/ Дарик Нюз,архив
Дилър на синтетична дрога е задържан при специализирана полицейска операция в област Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е на служители на сектора "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД МВР-Пазарджик, под наблюдението на прокуратурата.
 
Акцията е осъществена след неколкомесечно разследване по множество случаи на установени млади мъже и жени с дози от т.нар. синтетични канабиноиди - сравнително нов вид наркотици за пазара на дрога в региона. В хода на оперативните действия криминалистите влезли в дирите на основния дилър на синтетична дрога.
 
Разкрили, че за разпространението на наркотика той е изградил мрежа от клиенти-дилъри, чрез които, освен в областния град, е разширил влиянието си в Септември, Стрелча, селата Симеоновец, Семчиново, Мало Конаре и Динката. Работел при пълна конспиративност и с висока степен на предпазливост.
 
След предварително планирани действия и под наблюдението на Окръжната прокуратура криминалистите са задържали 39-годишен мъж, известен с прякора Вайдин.
 
На пътя Пазарджик-Пловдив, в близост до разклона за село Говедаре, те спрели за проверка автомобил "Ауди", управляван от 27-годишен негов съсед. В колата пътувал и Вайдин, у когото при личния обиск били намерени и иззети над 30 грама от синтетичната дрога - достатъчни за изготвянето на между 300 и 500 дози за улично разпространение.
 
39-годишният мъж бил задържан първоначално за срок 24 часа, а с постановление на прокуратурата срокът на ареста му е удължен с още 72 часа. По случая е образувано полицейско производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.