Задържаха 42-годишен свищовлия за блудство с дете
Задържаха 42-годишен свищовлия за блудство с дете / снимка: Sofia Photo Agency, архив

42-годишен свищовлия е задържан за блудство с малолетно дете, съобщават от МВР. Мъжът е известен на полицията за подобни деяния.

В полицейското управление в Свищов е получен сигнал, че след училище детето не се е прибрало в дома си. То незабавно е било обявено за общодържавно издирване, сформирана била и група от криминалисти и полицейски служители.

Разпитани били всички, с които детето последно е контактувало. Проверен бил маршрутът, по който то се е движело, а така също всички денонощни заведения и магазини в района, всички изоставени постройки, където би могло да се укрие. Униформените са разговаряли с близките и съучениците му. Проверен бил и целият криминален контингент в града.

По-късно бил получен сигнал от 42-годишен мъж от крайдунавския град, който заявил, че е намерил дете, което прилича на издирваното. Изпратеният на мястото екип установил, че това настина е въпросното дете.

В хода на разследването станало ясно, че то било подведено от непознат мъж и отведено в дома му, където са извършени блудствени действия с него, след което било държано заключено през цялата нощ.

След проведени незабавни действия по разследването полицейските служители влезли в дирите на извършителя. Той е открит и задържан в жилище на свои роднини в свищовско село. Привлечен е в качеството на обвиняем за извършени блудствени действия с малолетно лице и противозаконно лишаване от свобода на детето.

Взета му е мярка за неотклонение "подписка".