Задушаване е вероятната причина за смъртта на семейството от Плиска
Задушаване е вероятната причина за смъртта на семейството от Плиска / netinfo

Най-вероятната причина за възникване на пожара в град Плиска, при който загинаха 30-годишна жена и двете й деца е, че край необезопасена печка на твърдо гориво са се намирали лесно запалими материали.

От полицията в Шумен съобщиха, че майката се казва Веска Димитрова, 7-годишната й дъщеря Илмия Ахмедова, а 3 – годишното момченце Шехрин Ахмедов. Все още не ясна точната причина за смъртта на семейството, назначена е съдебно - медицинска експертиза. Една от версиите е, че са се задушили, коментира комисар Валентин Александров - шеф на ОДП - Шумен. Неотдавна жената се е оплакала на съседи, че коминът й е бил запушен. Често пъти за отопление са били използвани гуми и найлони.

Семейството е било бедно, 30-годишната Веска не е работила. Тя е живеела на семейни начала с бащата на децата – Неязи Ахмедов, който от известно време е в чужбина. Мъжът все още не е уведомен за трагичния инцидент, тъй като не е установено точното му местонахождение, допълни комисар Александров. Бащата често пъти е изпращал пари за децата.

Сигналът за инцидента е бил подаден от съседи на загиналото семейство. При гасенето на пожара е паднала цялата покривна конструкция – уточниха от полицията. След овладяването на пламъците са били намерени и обгорелите тела на загиналите. За гасенето на пожара са използвани 14 тона вода.