/ iStock/Getty Images
За огромно задръстване по магистрала „Тракия“ в района на Ихтиман в посока Пловдив, съобщават шофьори. Движението е само в едната лента.

Спират движението по част от „Тракия” заради ТОЛ-системата

Въпреки обявеното от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) монтиране на съоръженията за тол системата в извънпикови часове, шофьори алармират, че именно сега се извършват монтажните дейности.
 

Магистрала Тракия, повече от 8 км опашка посока Бургас от София на Ихтиман, някакъв кран видях...и гарнирано след това с...

Публикувахте от Maria Cappone в Събота, 20 юли 2019 г.

В сайта на агенцията е упоменато, че на 20 юли, от 23.00 до 24.00 ч. ще бъде спряно движението в двете посоки от км 40 до км 44 на магистрала „Тракия“ в района на Ихтиман. За да не се затруднява трафикът през деня, гласи съобщението на Пътната агенция, късно вечерта ще се монтира рамка, на изграждащата се електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства над 3,5 тона (тол).

Шофьорите могат да ползват като обходен маршрут първокласния път I-8  през Ихтиман или да изчакват на място на магистралата.