Задигнаха близо 2 млн. лева от столична верига магазини
Задигнаха близо 2 млн. лева от столична верига магазини / снимкa: Sofia Photo Agency
Задигнаха близо 2 млн. лева от столична верига магазини
24316
Задигнаха близо 2 млн. лева от столична верига магазини
  • Задигнаха близо 2 млн. лева от столична верига магазини

Два милиона лева бяха откраднати от магазин от веригата „Фантастико" през изминалата нощ. Извършителите са влезли в офисите, които се намират в задната част на магазина в Студентски град.

В момента на обира в супермаркета е бил събран оборотът на 25-те магазина в София от събота и неделя. Крадците счупили прозорец, след това разрязали металните врати с флекс, взели парите и си тръгнали необезпокоявани. Чак час по-късно охраната на магазина разбрала, че е извършен обир и подала сигнал в полицията.

Директорът на столичната полиция комисар Валерий Йорданов: „Лично аз не мога да дам някакво обяснение. Подценяване, неизпълнение на изисквания както за инкасова дейност, така и на инструктажи, които се провеждат при охрана на такива обекти".

Комисар Валери Йорданов добави, че в помещението не е имало камери. 

Не е ясно дали групата, откраднала оборота на хранителните магазин „Фантастико", има нещо общо с бандата, която миналата седмица удари частния трезор на булевард „Дондуков" в София. При този обир бяха задигнати близо 3 милиона лева.

Подобен обир беше извършен и преди коледните празници миналата година. тогава крадци задигнаха оборота от на магазин от веригата „Била" в столицата.

Ето как коментира обира от тази нощ на близо 2 млн. лева от оборота на веригата „Фантастико" в София министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов:

„Изключително неприятен случай. Аз се обръщам към всички големи търговски вериги магазини - след като си плащат за частна охрана, нека тя да бъде адекватна и да бъде надеждна. Не мога да си го обясня - да влязат, да вземат около два милиона лева от стаята, в която са се съдържали тези пари и това да не направи абсолютно никакво впечатление на охраната, а в последствие те да разберат, че е имало разбита каса, в която са били оборотите от всичките магазини на „Фантастико" в централата. Това говори за несериозност и немарливост в охраната, която трябва да осигурят".

Към момента не е ясно дали групата, заграбила оборота на хранителната верига, има нещо общо с бандата, която миналата седмица удари частния трезор на бул. "Дондуков" в София. При грабежа бяха задигнати близо три милиона лева. Тогава нападателите показаха служебна карта на пазачите след което само за минути ги обезвредиха. Подобен обир имаше преди коледните празници миналата година. Тогава крадци обраха оборота на магазин „Била" в столицата. От полицията отказват да уточнят дали става дума за една и съща банда.