Задигнаха 200 000 лв. от банка в Студентски град
Задигнаха 200 000 лв. от банка в Студентски град / Sofia Photo Agency, архив
Задигнаха 200 000 лв. от банка в Студентски град
52124
Задигнаха 200 000 лв. от банка в Студентски град
  • Задигнаха 200 000 лв. от банка в Студентски град

Клон на Обединена българска банка беше обран от двама маскирани мъже в Студентски град тази сутрин. По неофициална информация задигнатата сума е около 200 000 лв. Според показанията на служителите на банковия клон крадците са действали светкавично.

По късно очевидци разказали пред разследващите, как бързайки да се оттеглят, бандитите изтървали част от откраднатите пари в движение.

Клонът на банката се намира на оживената от търговски обекти улица „Акад. Борис Стефанов" в Студентски град. Малко преди 09.30 часа двама въоръжени мъже, облечени с тъмни работни гащеризони и мото каски на главите, със спуснати визьори, нахлули в банката пред очите на охранителя и четирите служителки, обясни инспектор Илко Илиев, началник на сектор „Грабежи" към столичната полиция: „Елиминират охраната, казват му да легне по очи, удрят го един път, след това неутрализират и другите четири служителки. Единият прескача зад барплота, където е касата. Казва на касиерката да даде всички пари. Започва да ги товари в черен плик и след това и двамата се оттеглят пеша. Има свидетели, които по-късно по маршрута на оттегляне виждат, че са с мотор. По думите на други свидетели, крадците са разсипали част от парите".

Пред Дарик няколко служителки от търговски обекти в района обясниха, че от началото на годината в непосредствена близост до банката са извършени и други грабежи: „Точно в същата редица се извършват доста обири. Когато банката отключва, почти никой от магазините не работи. Никой няма да тръгне в 09.00 часа да си купува дрехи. Районът точно тогава е изключително пуст".

Според разкази на свидетели обирът е бил добре планиран, във възможно най-спокойното за района време. Освен това обирджиите влезли в банката минути, след като инкасо автомобил заредил парите в трезора.

Няма пострадали служители на банката по време на обира. Въпреки голямата сума пари, които са били откраднати, от ОББ са категорични, че финансови щети за техните клиенти няма да има.