На много места, главно в Западна България, ще има валежи от дъжд. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, а максималните - между 12 и 17, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 16-18 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.

Над планините ще бъде облачно, по билата - и мъгливо. На много места, главно в масивите от западната половина от страната, ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В петък и в събота времето ще бъде предимно облачно. Ще има и валежи, на места - значителни по количество. Вятърът ще е най-често умерен, в Северна България и източните райони - временно силен, от изток-североизток. Минималните температури ще се повишат, дневните ще се понижат; денонощният ход на температурата ще е малък.
НИМХ, БТА