Зачестяват пожарите във Видинско
Зачестяват пожарите във Видинско / netinfo
За последните пет дена в област Видин са възникнали 11 пожари в сухи треви и отпадъци, като са унищожени около 450 дка тревна растителност. При запалване на сухи треви са унищожени и една стопанска сграда от 200 кв.м.в Дунавци, както и паянтова сграда от 10 кв.м. в същия град.

Засега от специализираните органи за Пожарна безопасност и защита на населението е установен само извършителя на пожара в село Кутово и на същия е съставен акт за административно нарушение. Във връзка с пожарите и опазването на горите от тях, пожарникари са извършила проверка на Държавните лесничейства Видин, Белоградчик и Чупрене, а също и на Дивечовъдна станция “Миджур” в Белоградчик. При проверките са набелязани мерки за предотвратяване, откриване, ограничаване и ликвидиране на горски пожари. Освен това са изпратени сигнални писма до кметовете на общини във връзка с опазването на горския фонд от пожари.

С цел опазване на населените места, вилните зони и горския фонд от пожари, Областна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Видин призовава гражданите от област Видин, да не палят сухи треви и отпадъци под какъвто и да е предлог.