За три дни разчистват 300 незаконни постройки в Столипиново
За три дни разчистват 300 незаконни постройки в Столипиново / Sofia Photo Agency

Най-мащабната досега акция по премахване на незаконни търговски обекти започна в пловдивския квартал „Столипиново”. До петък трябва да бъдат съборени близо 300 работилници, гаражи и павилиони, които са без строителни книжа. Първият багер влезе в междублоковото пространство между улиците “Крайречна” и “Крайна” в присъствието на шестима полицаи.

Акцията се подготвяше близо 2 месеца. Сроковете за доброволното демонтиране на незаконните постройки са изтекли. Едва в навечерието на събарянето, част от собствениците започнаха сами да преместват сергиите и павилионите на определените от районната администрация места за пазар на кръстовищата на ул. “Крайна” с улиците “Калина” и “Батак”.

Кметът на район „Източен” Иван Тотев ръководи акцията. Последното по-сериозно разчистване на незаконни сгради бе по време на хепатитната епидемия, но тогава се бутаха предимно обори и постройки, които пречеха на влизането на боклукчийски камиони. Такова мащабно премахване на незаконни обекти обаче в гетото не е имало поне от 20 години.

Други новини от Пловдив