За среден пръст към полицаи – седем дни арест
За среден пръст към полицаи – седем дни арест / netinfo
За неприличен жест към полицаи Варненският районен съд наложи седем денонощия арест на 22-годишния Данаил Лазаров. Тази сутрин около 10.20 часа той шофирал автомобила си „Нисан" и не спрял на полицаи, които били извикани за съдействие от служителите на район "Приморски" при премахване на незаконен обект на ул."Д-р Железкова"-16.

Вместо да спре, Данаил Лазаров ускорил скоростта и продължил да се движи. На бул. "Левски" бил настигнат от органите на реда, но отново не спрял при подадените светлинни и звукови сигнали, обърнал посоката на движение, преминал през тревни площи, като близо до спирка "Явор" през шибидаха на колата си показал среден пръст на полицаите. 22-годишният младеж бил принуден да спре на червен светофар на кръстовището на бул."8-ми приморски полк" и ул."Д-р Железкова", където е заловен и от полицията.

В съдебна зала Данаил Лазаров не проявил критичност към поведението си и не се признал за виновен. Присъствали в съда разказаха пред Дарик, че Данаил се оправдал със силната въздушна струя, която изкривила случайно ръката му по този начин. По указа за борба с дребното хулиганство Варненският районен съд му наложил наказание "задържане в поделенията на МВР" за срок от седем денонощия. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдебният състав, разгледал случая на Лазаров, е същият, който прибра на топло Евгени Минчев за хулиганство на крайбрежната алея във Варна. През лятото на 2004 година Минчев прекара 15 денонощия в ареста на Първо РПУ. Присъдата на светския хроникьор бе наложена за дребно хулиганство и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Други новини от Варна