а
а / Thinkstockphotos
Курсант от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново е спасил катастрофирала жена, съобщават от военното министерство.

Героичната постъпка е на 21-годишния сержант Иван Станоев. 

На 15 декември, пътувайки с личния си автомобил от Сандански към Велико Търново, той забелязал, че колата пред него излиза от пътя и се блъска в билборд. Сержант Станоев спрял и оказал помощ на изпадналата в шок млада жена, която била със счупена ръка. Курсантът успял да я обездвижи и се обадил на „Бърза помощ“.

51-годишна шофьорка с 2,31 промила алкохол предизвика катастрофа

Забелязал също, че от предния капак на автомобила излиза пушек и помогнал на жената да излезе от него, минути преди колата да бъде обхваната от пламъци. Веднага след това грабнал пожарогасителя от своя автомобил и започнал да гаси огъня.

Сержант Станоев изчакал и пристигането на екипа на „Спешна помощ“, след което продължил пътуването си.

Зрелищна катастрофа в Пловдив: BMW се вряза в мантинела

Постъпката на курсанта станала известна едва преди ден, след като пострадалата Анастасия Бойчева е изпратила благодарствено писмо до началника на НВУ полковник Иван Маламов. „Радвам се, че страната ни все още ражда такива добри и достойни хора“, се казва в писмото.

Сержант Иван Станоев е на 21 г. Роден е в с. Микрево, община Сандански. В момента е трети курс и се обучава по военна специализация „Мотопехотни войски”.