Юруков: Десницата се събуди
Юруков: Десницата се събуди / снимка: Sofia Photo Agency
Оздравителният процес за десницата започна, това заяви лидерът на СДС Пламен Юруков в коментар за изборните резултати. Сините не дадоха пресконференция в нощта на изборите, заради късния час, в който се очертаваше да бъде тя и избраха да отговарят на журналистически въпроси тази сутрин.

На местните избори се утвърди оценката за голямата криза на политическата система на страната. Партиите са далеч от избирателите, заяви Юруков. По думите му дори новото явление ГЕРБ не е могло да привлече нови избиратели. Десницата в София се събуди, избирателите ни дадоха кредит на доверие, добави Юруков.

„Надявам се този добър старт да не внуши на някои от нашите партньори, че са станали достатъчно силни, за да заиграват сами”, каза той. Според него втората позиция на десните в столицата се дължи, както на по-избираемата кандидатура, така и на образувания за вота алианс.

По думите му обединението на двете най-близки десни партии и по история и като лични контакти, е позволило да се появи кандидат като Мартин Заимов. „Не смятам, че е негова заслуга това, че партиите са се обединили”, категоричен беше Юруков. Той каза, че още не е ясно дали ГЕРБ е лява или дясна партия. Там, където политиката ни съвпада бихме мигли да преговаряме, лаконично отговори Юруков на въпрос на Дарик за евентуално партньорство с ГЕРБ занапред.