Взривяват 120-метров комин в Разград, затварят шосето към Търговище
Взривяват 120-метров комин в Разград, затварят шосето към Търговище / снимка: DarikNews.bg, Разград

120-метров комин ще бъде взривен в четвъртък в Разград, съобщиха от фирмата-собственик „Биовет”.

Съоръжението, което е на бившия ТЕЦ на завода за ветеринарни продукти, не работи от години. Освобождаваме терена, на който все още нямаме решение дали ще има футболно игрище, част от Тренировъчната база на „Лудогорец”, или складове за производителя на ветеринарни продукт. Това обясни управителят на фирмата Теменуга Газдова, която е и председател на Съвета на директорите на „Лудогорец”.

Взривът е насрочен за 16.30 ч. в четвъртък. Още от сутринта с експертите на фирмата-изпълнител на взривните работи - „ГАЛЕКС-К-97”-София, ще са служители на служба „Контрол на общоопасните средства” в МВР-Разград. В 15.00 ч. ще бъде опъната лента в района около 120-метровия комин и няма да бъдат допускани зрители в близост.

Движението по пътя Разград - Търговище ще бъде отклонено между 15.00 и 17.00 ч. като коминът е в непосредствена близост до шосето, съобщиха от Областно пътно управление-Разград. Обходният маршрут ще е от „Кръгово кръстовище” до с. Трапище по пътя Чудомир - Лозница - отклонение за път град Лозница - с. Ловско - с. Студенец - с. Пороище - кръстовище с път  I-2 „Русе - Разград - Шумен” до Разград.