Взривно устройство е избухнало в Пловдив
Взривно устройство е избухнало в Пловдив / netinfo

Взривно устройство е избухнало снощи около 23.30 часа на ул. „Иван Рилски” в Пловдив, където от вчера се провежда годишното национално съвещание на директорите на областните дирекции на полицията с участието на министъра на вътрешните работи Румен Петков и главния прокурор Борис Велчев. Четириетажната кооперация е собственост на основен акционер във фалиралата преди 10 години „Тракия банк” и настоящ председател на надзора на „Пълдин холдинг” Георги Стойчев.

Първоначалната версия е, че бомбата е била предназначена за адвокатска кантора, която се намира на №56. До гаражната врата на 4-етажната сграда на №52, където най-вероятно е била поставена бомбата, има кабинет за нетрадиционна медицина на д-р Екатерина Яковлиева.

Бомбата е била самоделка, най-вероятно тротилова пресовка. Няма ранени и пострадали, но материалните щети са големи. Счупени са прозорците на цялата сграда и е взломена гаражната й врата. Районът е отцепен, полицията извършва втори оглед. Снощи на мястото на взрива е бил директорът на ОДП –Пловдив комисар Ангел Рангелов.

Други новини от Пловдив