Взривиха успешно бившата тютюнева фабрика в Плевен
Взривиха успешно бившата тютюнева фабрика в Плевен / netinfo
Успешно беше извършено второто взривяване на сградата на бившата тютюнева фабрика в Плевен. Няма пострадали сгради в съседство.

110 кг взрив беше поставен в 1000 точки в сградата, мощността на вълната беше четири пъти по-слаба от тази на първата експлозия през януари.

Управителят на фирмата “Строителство и възстановяване”, която извършва взрива, Златко Урумов каза за Дарик, че взривът е преминал повече от успешно с оглед на липсата на поражения – няма нито едно счупено стъкло.

Той допълни, че поради малкото количество взрив останките от сградата са по-едри и ще бъде трудно извозването на големите блокове. Засега не се планира трети взрив.

Частите от нея, които са плътно долепени до съседните жилищни постройки, и тези, които са с лице към площада на жп гарата, ще бъдат разрушавани с помощта на машини.

До три седмици старите складови помещения на бившата тютюнева фабрика в Плевен ще бъдат съборени, а теренът ще бъде разчистен, уточни още Златко Урумов.

На мястото на освободения терен през 2009 година трябва да бъде открит МОЛ с шест киносалона, търговски обекти, зали за услуги и развлечения за деца и възрастни, както и бутици, предлагащи облекла на световни марки.