Взривиха офис в Ямбол през нощта
Взривиха офис в Ямбол през нощта / снимка: DarikNews

Взрив избухна в офис на фирма в Ямбол тази нощ, съобщи за Дарик Катя Няголова, говорител на полицията. Няма пострадали, нанесени са сериозни материални щети.

Взривеният офис се намира в ямболския квартал "Г. Бенковски", бл. 15. Взривът е избухнал около 3 часа сутринта, сигналът в Районното управление на МВР - Ямбол е получен два часа по-късно. Никой от съседите не е чул взрива, за него са съобщили хора, които отивали на работа и видели пораженията. Мъж, работещ в баничарница на отсрещния ъгъл, разказа пред Дарик, че взривът бил много силен, но кратък. 

Вратата, която е от алуминиева дограма, е изхвърчала на 10-15 метра от сградата, което показва, че бомбата е била в помещението. Вътре в офиса има преобърнати и изместени от взривната вълна мебели. Няма следи от пожар. 

Над вратата на офиса има две табели. Едната е на застрахователно дружество, а другата - на фирма за моторни масла и добавки.

Според информация от полицията 41-годишният наемател на офиса бил криминално проявен, има заведено дело срещу него за измама, в прокуратурата са внесени материали по бързо полицейско производство за хулигански действия срещу длъжностно лице. Той твърди, че не е бил заплашван и няма информация за причините за поставения взрив. Според неофициална информация, освен със застраховки и моторни масла, той имал и странична дейност - лихварство. Взривът е поставен за сплашване е една от версиите, по които работят полицаите.

Самоделното взривно устройство е около 200 грама тротилов еквивалент, съобщи Катя Няголова. Окончателните резултати ще станат ясни до дни. Разпитани са много хора, включително и собственика на фирмата, който продължава да твърди, че не е бил заплашван.

Други новини от Сливен