Два банкомата са взривени рано сутринта в София. Първият от тях се намира в блок 19 в кв. "Левски", а вторият на ул.”Борис 1” в Банкя. Все още не е ясно каква е откраднатата сума. Полицейското присъствие и на двете места е засилено.

Това са поредни случаи на взривени банкомати в столицата, като в рамките на по-малко от два месеца бяха разбити устройства в кварталите "Младост" и "Дружба". Общата сума задигната от тях, се изчисляваше на над 130 хил. лева, а извършителите и до днес не са задържани. Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов заяви, че все още не е ясно каква е откраднатата сума от обирите тази сутрин.

"Единственото, което знам със сигурност към този момент е, че от "Левски" няма взета сума. В Банкя още уточняваме сумата каква е. Голям диапазон е. Вчера е бил зареден банкомата, чакаме от оператора да направят справка колко точно липсва", обясни той.

Иванов допълни, че не е сигурен дали двата обира са свързани.

"Тепърва правим анализ. Може да е една група, може и да са две отделни, което да е съвпадение. Трябва да стане експертизата - какъв е бил взривът, какъв е начинът, което вече да ни ориентира", поясни Иванов.

По непотвърдена информация и при двата обира са използвани капсули със сгъстен въздух.