Взрив уби каскадьор от Непобедимите 2, друг е в тежко състояние
Взрив уби каскадьор от Непобедимите 2, друг е в тежко състояние / Sofia Photo Agency, архив
Взрив уби каскадьор от "Непобедимите" 2, друг е в тежко състояние
46399
Взрив уби каскадьор от "Непобедимите" 2, друг е в тежко състояние
  • Взрив уби каскадьор от "Непобедимите" 2, друг е в тежко състояние

Трагедия на снимачната площадка у нас на екшъна "Непобедимите" 2. Каскадьор загина, а друг пострада тежко при инцидент на язовир Огняново близо до Елин Пелин. Там снощи са се снимали поредни сцени от филма. И загиналият, и раненият са чуждестранни граждани. От компанията продуцент на "Непобедимите" 2 не биха искали да съобщават имената им, заради уважение към близките им и заради разследването на случая, което тече в момента.

Загиналият каскадьор е китаец, а тежко пострадалият - американец, научи Дарик. И двамата са на по 26 години. Снощи на язовир Огняново са изпълнявали изключително сложна каскада, която е част от една от сцените във филма "Непобедимите" 2. По неофициална информация става дума за имитиране на взрив в гумена лодка. Раненият при инцидента мъж е настанен в болница "Токуда" и е с опасност за живота. Оттам казаха за Дарик, че американецът е в реанимация, на апаратно дишане. Той е преживял тежка операция, продължила повече от пет часа. Заради многото травми в нея са участвали различни специалисти - коремни- и съдови хирурзи, ортопеди, уролози.

Междувременно от американските компании Ню Имидж и Милениум филмс, които стоят зад "Непобедимите" 2 като продуценти, разпространиха официална позиция по случая. От нея става ясно, че на язовир Огняново е бил вторият снимачен екип на продукцията. Първият, в който са режисьорът Саймън Уест и актьорът Силвестър Сталоун, е бил в Банско. Камерите на екшъна се завъртяха там още в началото на седмицата. В писмото пише още: "Тъгуваме със семействата на пострадалите и тези, които са потърпевши от трагедията. Продукцията работи ръка за ръка с властите за бързото изясняване на произшествието".

От нашата компания "Ню Бояна" пък уточниха, че не носят отговорност за случилото се и нямат нищо общо със снимките на филма, които са били извън Киноцентъра.

Камерите на "Непобедимите" 2 се завъртяха за първи път в Киноцентъра в Бояна в началото на месеца, а снимките му ще продължат до средата на декември. Във филма участват суперзвезди като Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Чък Норис, Джейсън Стейтъм, Брус Уилис.