Вземат и последния бастион на Фидосова
Вземат и последния бастион на Фидосова / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Ръководството на ГЕРБ търси човек, който да смени Искра Фидосова като областен координатор на партията в Монтана.

Това съобщиха пред "24 часа" източници от централата на партията.

Фидосова подаде оставка и като член на ръководството - изпълнителната комисия на ГЕРБ, и като депутат на 18 юли.

Това се случи ден след откриването на тефтерчето на вече отстранения шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, в което фигурираха инициалите И.Ф.

В ГЕРБ още не са харесали човек, който да наследи Фидосова в Монтана. Бойко Борисов категорично не желаел позицията да заеме негов познат, напротив - предпочитал ново лице с авторитет.

Специфичното за Монтана е, че местната организация на партията не въстана срещу шефката си нито веднъж. Напротив - и до момента активистите са лоялни към Фидосова.
"По това тя се различава коренно от Павел Димитров от Варна, Недялко Недялков от Стара Загора и останалите областни координатори, които сменихме, след като загубиха доверието на хората си по места", разказа член на ръководството.

Още не е ясно и кой ще влезе на мястото й в изпълнителната комисия.

Сигурното е, че няма да е нито едно от младите остриета на партията - Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Владислав Горанов.

Причината - Бойко Борисов си бил извлякъл недвусмислен извод занапред да не дублира постове в партийната и в изпълнителната власт. А тримата пази именно за министри при евентуално бъдещо управление на ГЕРБ.