Възстановено е движението по южната дъга на Околовръстен път
Възстановено е движението по южната дъга на Околовръстен път / Sofia Photo Agency, архив

Движението в южното платно на Околовръстен път - южна дъга е възстановено, съобщиха от Столичната община. В участъка от пътен възел „Драгалевци" до комплекс „Царско село" движението се осъществява в едната лента. Продължава работата по почистването на Околовръстен път.

Във връзка с проливните дъждове на 4 декември започват работа и комисии от експерти на районните администрации, които ще извършат оглед в проблемните места и ще издадат констативни протоколи с нанесените щети в районите. Констативните протоколи ще бъдат придружени със снимков материал.

В интервю за Дарик вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че са извозени над 2000 куб метра инертен материал. „Това е материал, който се свлича от планината и съответно е запушил и водостоците, изградени под южната дъга. Участъкът е още в гаранция и изпълнителите няма да оспорват причините за тази ситуация и ще поемат възстановяването. Така че, при всички случаи за мен беше важно през цялото време да се работи активно, за да може да се освободи движението и да не се затрудняват жителите на София", каза още столичният градоначалник.

На призива на общинските съветници от ДСБ да потърси отговорност за кризата, Фандъкова отговори: „Аз ще получа при всички случаи доклади за ситуациите във всички критични точки, но не зная какво имат предвид под отговорност и под криза. Ако имат предвид времето и обилните дъждове, мисля, че отговорът е ясен. Другият момент е, че те може би имат предвид това, че толкова години не е изградена канализация над южната дъга. Тук също мисля, че отговорът е ясен".