/ БГНЕС
В началото на днешното парламентарно заседание след кратко обсъждане депутатите отхвърлиха законопроекта на "Възраждане" за въвеждане на нулева ставка на Данък върху добавената стойност за храни от първа необходимост, вода, лекарства, ток, газ и парно. Предложенията на партията, внесени на първо четене, бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и от ДПС.

НС отхвърли проекта за нулева ставка на ДДС за храни, лекарства и енергоносители (НА ЖИВО)

Малко след това от "Възраждане" дадоха брифинг в кулоарите на парламента. 

"След 4 месеца чакане законодателната инициатива на "Възраждане" за премахване в рамките на тази фискална година на ДДС за малката потребителска кошница, в която се включват най-належащите хранителни продукти, лекарства, ел енергия и ботав газ, няма промяна и в този парламент", заявиха от партията.

По думите им многозинството в НС предлага, обсъжда, коментира и гласува законопроекти за всичко друго, но не и за належащите проблеми на обществото. 

"4 месеца този законопроект така и не достигна до зала за обсъждане. Днес мина в рамките на няколко минути. Той бе отхвърлен. А е важен, защото наблюдаваме бушуваща финансова криза и инфлация, която вече никой не знае точно колко е. Вероятно съвсем скоро ще се превърне в галопираща, тъй като цените нарастват всекидневно", допълни Цончо Ганев.

Според партия "Възраждане" най-доброто, което може да се случи в момента, е правителството да подаде оставка и да преминем към извънредни избори.