/ БГНЕС
От партия "Възраждане" искат изслушване в парламента на шефовете на службите за сигурност заради получена тревожна информация според тях. 

"Получихме тревожната информация, че след оказан натиск от чуждо посолство прокуратурата е спряла досъдебното производство срещу Весела Чернева. В края на месец май тази година на извънредно заседание на парламента, на което бяха изслушани шефовете на службите за сигурност заради изнесената информация на записа на ПП, в който директно се казва, че бъдещите ръководители на службите са съгласувани с посолството и одобрени от посолствата на други държави, шефът на ДАНС заяви, че кабинетът "Петков" не е защитавал националния интерес и визира действията на съветничката на Кирил Петков по външна политика Весела Чернева". Това заяви Ангел Георгиев от "Възраждане" от парламентарната трибуна.

Според изнесената информация тя е провеждала собствена политика с РСМ, без да съгласува това с министъра на външните работи по това време. Чернева е издала на Скопие българската позиция по присъединяването на РСМ към ЕС, което е класифицирана информация, добави Георгиев.

"Смятаме, че следва да има закрито заседание в НС, на което да бъдат извикани шефовете на службите за сигурност, вицепремиера, министъра на външните работи, министър-председателят Денков и да бъдат дадени обяснения по въпроса", поясни той.
БГНЕС