Възможно е управляващата коалиция в Пловдив да се разпадне
Възможно е управляващата коалиция в Пловдив да се разпадне / netinfo
Поради липса на диалог между ГЕРБ и ВМРО е възможно коалицията в Пловдив да се разпадне. Това призна публично и в прав текст лидерът на ГЕРБ в Пловдив и председател на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев. Това стана, след като ВМРО и "Атака" саботираха идеята за вдигане на данъците и отрекоха да са участвали в нейното обсъждане.

Градът няма коалиционно управление, а управление на кметската администрация на ВМРО, каза Кюмюрджиев. Той посочи, че опозицията е права в критиките си за липса на управленска програма и подчерта, че кметската партия внася в Общинския съвет предложения, без да ги коментира изобщо с ГЕРБ. Председателят на Общинския съвет даде като пример гласуваната наредба за данъците, която предвижда запазване на миналогодишните размери.

На консултациите всички се съгласиха, че е необходимо минимално увеличение на данъците, за да балансираме бюджета, а конкретните предложения за по-високите размери дори не дойдоха от представители на ГЕРБ, заяви Кюмюрджиев. Представителят на ВМРО в Коалиционния съвет, Славчо Тодоров твърди точно обратното.

Председателят на групата на ГЕРБ Сузана Николова заяви, че не може да окачестви като почтено поведението на партньори, които публично се разграничават от общата позиция, за да не носят негативи от непопулярни решения.

От ГЕРБ изразиха недоволство, че с изключение на тримата заместници на кмета Славчо Атанасов - нямат никакви други представители в администрацията, дори и на най-ниско ниво.