Кметът на община Враца със заповед въвежда от утре - 4 ноември, допълнителни противоепидемични мерки заради нарастващата заболеваемост от COVID-19 и растящия натиск върху лечебните заведения, съобщиха от общинския пресцентър.

В заповедта се ограничава работата на пенсионерските клубове и клубовете на хората с увреждания, на дневните центрове, които предоставят социални услуги на деца и възрастни с увреждания, както и на центровете за обществена подкрепа на територията на общината. Спират работата на кухните и общинските столове, включително за диетично хранене.

Изключение ще се прави само за приготвянето на храната и предоставянето й по домовете на потребителите на услугата по проект "Топъл обяд" и "Домашен патронаж".

Ограничението е в сила до 18 ноември тази година. По време на действие на заповедта на кмета на Враца ще бъде засилен контролът върху изпълнението на противоепидемичните мерки, наредени със заповед на здравния министър, както и за спазване на карантината от лицата, на които е наложена, допълват от общината.
БТА