Във фонтана „убиец” на пл. „Славейков” имало блуждаещ ток
Във фонтана „убиец” на пл. „Славейков” имало блуждаещ ток / netinfo

Във фонтана-"убиец" на столичния площад "Славейков" е имало т. нар. блуждаещ ток, според съдебно-медицинската експертиза, приета днес по делото. Именно този "блуждаещ" ток прави опасно влизането във водите на фонтана, сочи експертизата.

На 2 май 2005 г. 34-годишният Веселин Петров загина във фонтана на пл. "Славейков". Документите от следствието показаха, че при проектирането на фонтана и изграждането на електрическата инсталация са допуснати сериозни нарушения. Във фонтана е имало напрежение 220 волта. Причина за смъртта на Веселин Петров е именно токовият удар.

Следствието установи също, че са подправени и дублирани документи. Подсъдими по делото са бившият управител на "Общински пазари" Георги Зенгинов, изпълнителният директор на пазари "Теменуга" Васил Каменов и директорът на "Крамкомплекс" ООД Симеон Кралев. Те са обвинени за причиняване на смърт поради неизпълнение на служебни задължения.

По делото е конституиран като граждански ищец Аделина Свещарова, майка на загиналия, която иска 210 хиляди лв. общо от тримата подсъдими за неимуществени вреди. Следващото заседание по делото е на 16 юли.