Върнаха за доразглеждане делото срещу бившия шеф на КАТ
Върнаха за доразглеждане делото срещу бившия шеф на КАТ / снимка: Sofia Photo Agency
Софийският военен съд върна за нова разследване делото срещу бившия началник на Столичния КАТ Илия Илиев. Причината – фактологични грешки в обвинителния акт, в частта му за датата на престъплението. Илия Илиев е обвинен в това, че в периода 17 януари – 19 май 2006 г. прикрива 26 души, срещу които трябва да бъде образувано наказателно производство за шофиране след употреба на алкохол.

Според обвинителния акт на Военна прокуратура за нарушенията на тези хора е имало достатъчно доказателства. Те са спрени на пътя от служители на КАТ с над 1,2 промила алкохол в кръвта и е трябвало да бъдат предадени на прокуратурата. Вместо това са им наложени наказания и отнети шофьорските книжки. Това е ставало след като с посредничеството на Илия Илиев те уреждат отношенията си без да стигнат до съдебно производство. По делото са призовани 36 свидетеля.

На 21 май миналата година Илиев беше осъден условно на 2,6 години лишаване от свобода с три години изпитателен срок по обвинение, че е прикрил 11 души, срещу които е трябвало да бъде образувано съдебно производство за шофиране в пияно състояние.