Съборът на русофилите
Съборът на русофилите / БГНЕС
16-ят събор на русофилите в България се провежда днес, 14 септември, край язовир "Копринка" до Казанлък. „Европа е по-силна с Русия“ е мотото, под което протича днешното издание.
Поклонение на Паметника на свободата на връх Шипка и поднасяне на цветя пред паметника на ген. Скобелев в Казанлък са част от проявите включени в програмата, съобщи БНР.

Съборът край бреговете на Копринка започва с Концерт на лауреатите на седмия Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“, чийто заключителен етап беше в петък вечерта в Казанлък.

Мария Захарова: Русия е обезпокоена от обвиненията в шпионаж срещу Николай Малинов

Ще бъдат наградени победителите в Х Международен конкурс за детска рисунка "Обичам моята родина“. Митингът на Национално движение „Русофили“ започва в 13 часа, обяви Ирина Минева, председател на областния съвет на организацията.

Специален гост на събора на русофилите тази година ще бъде естрадният изпълнител Христо Кидиков.

Прокуратурата публикува доказателства за шпионажа на Малинов (СНИМКИ)


След шпионския скандал с председателя на движението Николай Малинов, повдигнатото му обвинение в шпионаж и разпитите на други членове на организацията се появиха опасения, че традиционният русофилски събор може и да се провали.
БГНЕС