/ БГНЕС
Министерството на външните работи (МВнР) се обявява против планираното провеждане на Луковмарш в София, съобщиха от ведомството но интернет страницата си.

Столична община забрани провеждането на „Луковмарш“ в София

„Омразата, дискриминацията и антисемитизмът нямат място в нашата страна. Те са несъвместими с ценностите, идентичността, традициите и интересите на българския народ. Прояви от рода на т.нар. Луковмарш представят незаслужено Република България в отрицателна светлина“, казват от МВнР. 

Като приветства усилията на българските институции за противодействие на омразата, дискриминацията и антисемитизма, МВнР призовава за предприемане на всички необходими действия, в рамките на законоустановения ред, за предотвратяване на провеждането на Луковмарш и през 2024 г.

От МВнР посочват, че ще продължат да се противопоставят на всеки опит за насаждане на омраза и разделение в българското общество и за увреждане на международния образ на България.

По-рано днес Столичната община съобщи, че не е разрешила провеждане на шествие „Луковмарш“ с начална точка Националния дворец на културата. В случай, че такова се проведе, Столичната община ще издаде заповед за прекратяване. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Таня Тодорова/БТА