Вълка продава акциите си от ВОЛФ и ДИТЦ?
Вълка продава акциите си от ВОЛФ и ДИТЦ? / netinfo

Преговори за продажбата на акциите си от фирмите по чистота "ВОЛФ" и "ДИТЦ" води собственикът им Румен Гайтански, известен с прякора Вълка. Това научи "Дарик радио" от свои източници в Столичната община. Общинари твърдят, че Гайтански е разговарял с германски, австрийски и френски компании. Общинската информация скоро щяла да се потвърди, категорични са в столичното кметство.

Според общинарите няма да има проблем с концесията за почистване на града при смяна на собственика на фирмите, тъй като и с нови собственици фирмите ВОЛФ и ДИТЦ ще трябва да спазват подписаните договори за чистота в София. Според мениджъра на двете фирми Йордан Илиев засега не са водени преговори за продажба на фирмите, но дори да има такива - това са фирмени дела. Той изрази недоумение защо общински съветници разпространяват слухове.

Мнението на общински съветници е, че почистването на столицата може дори да се подобри, ако фирмите се управляват от чуждестранен инвеститор. Няма да се наложи ново предоговяряне на концесионните договори, освен ако евентуален нов собственик на "ВОЛФ" и "ДИТЦ" не пожелае корекции и подобрения, уточниха източниците на "Дарик".

"ВОЛФ" и "ДИТЦ" са фамилна собственост на семейство Гайтански. Наскоро Столичната община промени договорите за почистване на София с фирмите ВОЛФ, ДИТЦ и "Чистота-София". По новите условия концесионерите предстои да монтират GPS система за контрол на дейността си, а след 6-месечен тест ще се уточнят и парите, давани на фирмите за почистване.

Нееднократно кметът на София Бойко Борисов изрази своето недоволство от работата на "ВОЛФ" и "ДИТЦ". Столичният общински съвет пък реши да се премине към прекратяване на концесиите, което щеше да стане, ако фирмите не бяха приели условието за GPS система и промяна във формулата за заплащане.