Вуйчото на сестрите Белнейски обжалва присъда за клевета
Вуйчото на сестрите Белнейски обжалва присъда за клевета / снимка: БГНЕС

Георги Спасов – вуйчо на убитите сестри Белнейски, ще обжалва присъдата на Пазарджишкия районен съд да плати 5000 лева за клевета срещу екипа патоанатоми, направили първата тройна съдебно-медицинска експертиза. „Това е несправедлив процес и той е доказателство за корупцията в цялата държава”, заяви за Дарик Спасов по повод решението на съда да плати обезщетение на ръководителя на екипа доц. Мария Гроздева, която заведе дело за клевета срещу него.

Преди няколко месеца по национална телевизия Георги Спасов обяви, че експертите Мария Гроздева и д-р Ангел Фингаров са извършили експертизата в нетрезво състояние. „Аз заставам зад думите си и отново твърдя, че съм казал истината. Този процес ме срина и психически, и физически, мен и семейството ми”, коментира още Спасов.

Той бе категоричен, че ако и на последна инстанция решението на съда е в полза на доц. Гроздева ще предприеме и крайни действия. “Накрая аз ще се махна от този свят само и само да покажа, че тая държава не върви. Спира ме само семейството, иначе досега да съм се унищожил”, заяви Георги Спасов. „Тази държава не можа да опази нашите деца. Унищожи децата, сега гледа и моето семейство да унищожи”, допълва Спасов.