Сърбия
Сърбия / БТА
В прокуратурата в Белград е подаден иск за възбуждане на дело против президента Вучич и министъра на вътрешните работи Александър Вулин по обвинение за връзки с мафията.

Той е внесен от един от най-близките сътрудници на президента на Сърбия - неговият заместник в управляващата Сръбска прогресивна партия Милош Вучевич. Целта е да се докаже невинността на Вучич, съобщава белградският вестник "Политика".

Александър Вучич се имунизира с втора доза китайска ваксина

Малко по-рано френският всекидневник „Монд” излезе със статия, озаглавена „Организираната престъпност в основата на държавната система“. В нея се твърди, че "властите в Белград са замесени в търговията с наркотици".

Пред прокуратурата Вучевич заяви пред журналисти, че са предали иска, в който са изброили твърденията, които през последните дни се появяват в медиите, но и от представители на някои опозиционни партии, които свързват Вучич и Вулин с криминалната група Беливук-Милкович. В иска са споменатите медиите КРИК, Бирн, Н1 и съобщения на Партията за свобода и справедливост.

Пред сградата на прокуратурата пристигнаха граждани, които дойдоха подкрепят президента Вучич.

Вучич: Докато съм президент, Сърбия няма да налага санкции на Русия и Китай

Искът е съставен по такъв начин, че да се разследва имало ли е връзка на ръководството на държавата с клана на Беливук. "Доказателствата, които ние приложихме, са много ясни, ние изброихме всички медии, които са писали за това", каза Вучевич.