Втори свидетел по делото „Кузов” се отказа от показанията си
Втори свидетел по делото „Кузов” се отказа от показанията си / netinfo

Още един свидетел по делото „Кузов” се отказа от показанията си. Пред съда свидетелят Иво Цветанов заяви, че никога не е ходил на гара “Подуяне” и не познава Владимир Кузов. Според прокуратурата, обаче, Цветанов е осъществил връзката между Владимир Кузов и непълнолетния тогава Николай Кирилов, с когото Кузов е извършвал хомосексуални действия.

Цветанов е разпитван на 27 април 2005 г., но според адвоката на Кузов Николай Беров в делото липсва протоколът от разпита по време на досъдебното производство и има само опис на това, че е свидетелствал. Според адвокат Беров протоколът от разпита е бил умишлено открит. Ето какво още каза Беров:

„Делото няма нито един очевидец. Прокуратурата твърди, че единственият очевидец е този свидетел – Иво Иванов Цветанов, който е установил контакта между Кузов и Николай Благоев Кирилов – потърпевшият. Абсолютно никакви други свидетели няма на хомосексуалните действия. Аз съм напълно убеден, че такива не е имало, след като свидетелят заяви категорично, че никога не е посещавал „Подуяне”.

Делото е отложено за 20 февруари, когато ще има нов разпит на Николай Кирилов.

Адвокатът на Кузов не изключи възможността на следващото заседание да има очна ставка между Кирилов и Цветанов. Той изрази съмнение също, че в хода на досъдебното производство на свидетелите е бил оказван натиск.

На първа инстанция независимият депутат Владимир Кузов бе осъден на 3 години лишаване от свобода и обществено порицание.