Втора оправдателна присъда за Красьо Черния
Втора оправдателна присъда за Красьо Черния / Sofia Photo Agency, архив

Бизнесменът от Плевен Красимир Георгиев, по известен като Красьо Черния, получи втора оправдателна присъда от Софийския градски съд Този път той беше признат за невинен по обвинение за лъжесвидетелстване. Само преди 3 месеца той получи осъдителна присъда на първа инстанция от районния съд, който му даде 2 години условно.

Магистратите от градския съд обаче приемат не само, че няма извършено престъпление, ами освен това са налице и цяла редица пропуски от страна на разследващите.

Прокуратурата твърди, че Красьо е излъгал държавното обвинение, че не се познава с магистрати, но след проверка на телефонните му разпечатки стана ясно, че той е говорил с много съдии и прокурори.

Името на Красьо Черния беше замесено в голям скандал, който стана причина за много уволнения в съдебната система, след като се появиха слухове, че бизнесменът е лобирал срещу заплащане за назначаване на магистрати. Георгиев има оправдателна присъда и по дело за укриване на данъци. Настоящото решение по всяка вероятност ще бъде протестирано през последната инстанция - Върховния касационен съд.