ВСС не избра заместник на Кокинов
ВСС не избра заместник на Кокинов / снимка: Sofia Photo Agency
ВСС не избра заместник на Кокинов
33090
ВСС не избра заместник на Кокинов
  • ВСС не избра заместник на Кокинов

Висшият съдебен съвет не избра заместник градски прокурор на София. За шеф на Софийската военно-окръжна прокуратура за втори мандат бе избран Спас Илиев.

Трима бяха кандидатите за заместник на Николай Кокинов - Чавдар Ангелов, Юлияна Петкова и Мария Нейкова. Това е шестият заместник градски прокурор на столицата и след балотаж кандидатът на главния прокурор и на градския прокурор Чавдар Ангелови Юлияна Петкова получиха по равен брой гласове - по седем. Нито един от двамата не събра минималния брой от 13 гласа, за да бъде избран. Така за поста ще има нова процедура по избор.

За шеф на Софийската военно-окръжна прокуратура бе избран Спас Илиев, досегашен ръководител на военна прокуратура. За заместник на военно апелативния прокурор отново за втори мандат бе избран полк. Веселин Стоев, а за заместник на Спас Илиев бе гласуван Евгени Иванов.

Нито един глас не събра Илиян Георгиев, кандидат за последните два поста, тъй като срещу него има образувано наказателно производство и той е временно отстранен от длъжност с решение на Висшия съдебен съвет от 16 септември тази година.

За районен прокурор на Царево пък бе единодушно избрана Катя Евтимова, която прекрати делата срещу съдиите с имоти в Приморско.