Всички излитащи полети на Коледа от летище София са анулирани
Всички излитащи полети на Коледа от летище София са анулирани / БГНЕС

Всички излитащи полети от летище София до обяд на 25 декември са анулирани, научи Дарик от интернет страницата на аеропорта. Полети на Коледа няма да има за Франкфурт, Будапеща, Милано, Амстердам, Мюнхен, Мадрид, Лондон, Ларнака, Виена, Прага, Атина, Рим, Варна. От кацащите с утрешна дата са отменени полетите от Брюксел, Будапеща, Лондон, Тирана, Варна, Бургас, Скопие, Атина, Виена и Букурещ. Засега не е отменен само полетът от Москва за 11.40 ч утре.

Близо 200 души чакаха в следобедните часове информация за полетите си, насядали по всички пейки и маси на кафенето в чакалнята на новия терминал на летище София, видя на място репортер на Дарик. Някои от пасажерите казаха, че са там от 5 ч сутринта, други се възмутиха, че информацията, която получават, е крайно недостатъчна. Сред чакащите да излетят имаше и заспали малки деца, други пък ги разхождаха бабите им из чакалнята.

С пристигането на терминала правят впечатление многото хора, излезли да пушат в очакване на информация кога и дали ще излетят за предпочетената дестинация. Вътре в чакалнята едни пасажери лежаха по пейките, други в кафенето, трети питаха за информация на гишетата на авиокомпаниите, други пък се взираха за такава в електронните табла, а щастливците, тръгнали да се чекират, защото ще имат полет, бяха малко.

От информационните табла стана ясно, че във времето до 18 ч са отменени полетите за Москва, Прага, Виена, Дюселдорф, Варна, Берлин, Брюксел, Истанбул. След 18 ч са отменени полетите за Букурещ в 18.20 ч, за Атина в 19.10 ч, за Бургас в 20.05 ч, Тирана в 20.10 ч, Виена в 21.50 ч също няма да обслужи пасажери. От късните полети са отменени тези за Тел Авив в 22.30 ч и за Скопие в 23.15 ч.

По-рано в предколедния ден самолет от Истанбул не е кацнал на столичното летище заради мъглата и се е върнал. От излитащите бяха анулирани полетите за Рим, а от пристигащите - тези от Милано, Прага, Брюксел, Виена и Лондон. Други полети се извършваха със закъснения.