При неуспешно изпълнен мандат от първата по численост парламентарна група, президентът връчва проучвателен мандат на втората политическа сила
Все още не е ясно кой ще е кандидат-премиерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Това стана ясно от изказване на заместник-председателят на партия ГЕРБ и депутат от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Даниел Митов в отговор на журналистически въпрос.

Според Конституцията при неуспешно изпълнен мандат от първата по численост парламентарна група („Продължаваме Промяната“), президентът възлага на кандидат за министър-председател на втората политическа сила да състави правителство (ГЕРБ-СДС).

Пред журналисти в кулоарите на парламента Митов заяви, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще е на посещение в Бургас утре, където ще коментира темата.

ГЕРБ няма да влизат в парламента до гласуването на кабинета

За евентуално неизпълнение на проучвателния мандат от страна на „Продължаваме Промяната“ (ПП) той каза: „Дойдоха без програма, тръгват си с празна папка. Безпомощни, некомпетентни, провалиха всичко, до което се докоснаха“, Митов счита, че правителството е било „нехомогенно“.

ГЕРБ: България е отказала да участва в операция на Европол за разследване на пари за COVID

При посещението си в Комотини днес премиерът в оставка и съпредседател на ПП Кирил Петков заяви, че мандатът ще бъде върнат. Видяхме през днешния ден, че няма 121 души, които да не ги е страх, каза той.
БТА