Вретенаров отиде на работа, въпреки отстраняването му
Вретенаров отиде на работа, въпреки отстраняването му / снимка: Sofia Photo Agency
Името на Симона Василева, съпруга на директора на дружеството „Столичен електротранспорт” Йордан Василев не е споменато напразно като получател на част от отклонените 670 000 лв. от трамвайния завод „Трамкар”. Това каза пред журналисти отстраненият вчера със съдебно решение управител на завода Христоско Вретенаров.

Освен това той призна, че играе на хазартни игри – Тото 1 и „Еврофутбол” и от време на време е посещавал казина. Вина за финансовия колапс на „Трамкар” носи „Столичен електротранспорт”, откъдето дължат близо 240 000 лева, подчерта той, отивайки изненадващо на работното си място в завода.

На четвъртия ден след самопризнанията му, че е присвоил средства в особено големи размери Христоско Вретенаров каза още: “След сутрешното ми изявление прокурорът ми се обади и ми направи забележка, че не спазвам указанията му. Аз не съм замесен, казах само името и фирмата и толкова, със сигурност има защо”, коментира Вретенаров.

„Моят адвокат ми каза, че след като е подал жалба срещу това решение, съм задължен да съм на работа до гледането на следващата инстанция”, допълни Вретенаров.

Той каза още, че не никого не е заплашвал: „От лятото насам поръчките към „Трамкар” целенасочено са спирани и намалявани, поръчките от „Столичен Електротранспорт”, който е основен възложител на „Трамкар”. Двете предприятия затова са тясно свързани като възлагане и изпълнение. От 15 юни до настоящия момент се протака подписването на новия договор без всякаква основателна причина.