/ iStock/Getty Images

В четвъртък ще преобладава облачно, в равнините - мъгливо време. Главно в западната част от Горнотракийската низина и в Дунавската равнина, мъглата ще е трайна и на места там ще преръмява.

Жълт код е обявен за 7 области в Северна България - Силистра, Русе, Плевен, В. Търново, Враца, Монтана и Видин. Над планинските райони ще има временни разкъсвания на облачността. Главно в Източна България ще духа слаб югозападен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 2°. Максималните ще са между 10° и 15°, в местата с трайна мъгла ще са по-ниски, в София - около 11°, уточниха от НИМХ.

Времето през декември: От минус 10 до плюс 15 градуса

Над планините ще бъде предимно облачно, преди обяд - мъгливо и на отделни места ще превали слаб сняг. След обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 1°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат 10°-13°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В петък ще има разкъсана облачност, дневните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, само в Северозападна България ще са около 6-7 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.

НИМХ